fredag 9 september 2011

Musikalisk muskelknutte eller kliande knutte med kassakista?

Fingerkamp. Bildkälla.
Nåt om förhållandet mellan pekfingrets längd och ringfingrets längd hos män, har jag för länge sen läst kan ha något med homosexualitet att göra...

Så här står det på Poppy Blogg:
Forskare har upptäckt varför mäns ringfingrar ofta är något   längre  än deras pekfingrar – och varför det omvända gäller för kvinnor.Förhållandet mellan pek-och ringfinger tros vara kopplat till exponering för det manliga könshormonet testosteron i livmodern. I genomsnitt tenderar män att ha längre ringfingrar och kvinnor längre pekfingrar. Ju högre testosteron, desto större är längden på ringfingret och desto mer “maskulint” blir barnet som vuxen - oavsett man eller kvinna. De män som har ett långt ringfinger har det så kallade ”Casanova-mönstret”.

I många kulturer associeras ett långt ringfinger hos män med förmåga att alstra barn och ända sedan romartiden har det smyckats med ringar. Namnet på ringfingret på många språk speglar en gammal tro att det är en magisk finger. På tex kinesiska heter fingret “namnlös”. I sanskrit är namnet på ringfingret “Anamika” som betyder samma sak, dvs “namnlös”. Att något kallas för namnlöst är ofta förknippat med magi.
På senare år har det dessutom dykt upp ytterligare en rad studier. Det finns forskning på att män med långa ringfingrar är särskilt bra på tex friidrott. Ett annat samband jag hittade på nätet är hur attraktiv mannen blir som vuxen - långt ringfinger på barnet skulle sannolikt resultera i en vacker man. 
Han har nog ett långt ringfinger... Bild härifrån.
Och enligt Bitte har du med längre ringfinger det lättare att bli bra på att spela musikinstrument, att bli en framgångsrik schackspelare och muskelbyggare. Det som är mindre bra är att det är mer troligt att du blir mördad.  
Om du har längre pekfinger så har du högre sannolikhet bli rik och gammal, men även att drabbas av eksem.

1 kommentar: