onsdag 31 augusti 2011

Så får du din bebis att alltid se glad ut

Det var lite stressigt kvällen innan. Hivade in en massa melon och hallon i bagaget på bilen, skulle göra glass av det under morgondagen (fråga mig inte hur, det kommer jag inte ihåg), och på samma gång shoppa loss i Ullared.
Sen blev det så att jag försov mig lite. Men till Ullared skulle jag.
Väl inne på GeKås kom jag på att det var en rätt dålig idé - för jag hade ju precis beställt en ny dator och behövde också köpa ny dammsugare och ny eltandborste, så hade ju inte så mycket pengar att handla för...
Inne bland alla köphysteriska människor funderade jag på om jag skulle köpa några en meter höga chilisåsflaskor, de var ju väldigt billiga, men samtidigt svåra att förvara... Kunde varken ha dem i skafferiet eller i kylskåpet.
Tyckte det var jobbigt att bära min väska, och så mådde jag lite illa av all kommers. Därför gick jag ut ur GeKås, fick då syn på massor av järvägsrälsar, och höll på att bli överkörd. Helt plötsligt beffan jag mig inne i ett tåg, där en massa korv med bröd var uppstaplade längst bak längs rutan. Förstod att de som jobbade på tåget hade jättedåliga villkor, urusel lön, de flesta var invandrare. Under färden såg jag ett antal feta tanter sola vid en stor sjö, Storsjön tydligen - men ligger inte den mer norrut? tänkte jag. "Det här är ett sånt ställe dit folk kommer och suger ut oss", sa en trött tågarbetare.
Sen hoppade jag av tåget. Såg en kompis kila över tågrälsen, gick ifatt henne och såg att hon hade en liten bebis på axeln. Men hallå, har jag missat att hon fått barn? Konstigt, det borde ju jag ha förstått av Facebook i alla fall... Ja, ja, hon var i alla fall jätteglad. Bebisen var liksom instängd inne i ett gosedjur, som såg ut att vara tillverkad någon gång under tidigt 1990-tal, med färgglada fläckar och ett brett leende. "På så sätt ser hon alltid glad ut", sa kompisen. Jaha, tänkte jag, smart, att ingen kommit på det tidigare!
Såg sen att kompisen hade en rätt stor mage. "Jag ska ha barn igen", sa hon. "Jag är i tredje månaden". "Jaha", sa jag, "det funkar alltså". Sen så kom jag ju att tänka på att det ju var väldigt konstigt, eftersom hon hade sagt att bebisen bara var en månad gammal.
Det var vad jag drömde igår natt.

Det var en bebis där inne. Bild härifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar