torsdag 26 september 2013

Ögonblick av lycka

Ögonblick av lycka kan vara leende glittrande ögon.

Ögonblick av lycka kan vara en isabell-färgad häst på Frösön i Östersund, så vacker att man nästan börjar gråta. 

Ögonblick av lycka kan vara energin och engagemanget man känner på Bokmässan.

Ögonblick av lycka kan vara ostkaka med drottningssylt och grädde, och kaffe med mjölk till. Ögonblick av lycka kan vara att samtidigt lyckas lösa det svåraste sudokut i Allas kryssbilaga. 

Ögonblick av lycka känner man då man tänker på raggsockarna som ligger och väntar i garderoben. Mellanblå med en vinröd rand. Sköna att ha på sig kalla kvällar vid TV:n, när man dricker te. Sockar som ens farmor har stickat. Hantverk. 

Ögonblick av lycka kan vara en liten flicka med små tofsar som tar ens hand i sin lilla hand och vill att man följer med.

Ögonblick av lycka kan vara att få en bit spenatpizza av en klasskompis. Ögonblick av lycka är att dricka lite vitt vin till.

Ögonblick av lycka kan vara en vacker tunika småmönstrad i rött och rosa.

Ögonblick av lycka kan vara att se glädjen i en väns ögon när hon pratar om att hon hoppas att hennes kille ska fria, att det ska komma från hjärtat och att det ska vara spontant. Ögonblick av lycka kan vara att se glädjen i hennes killes ögon. Att se fram emot ett bröllop, en väns bröllop. 

Ögonblick av lycka kan vara att tänka igenom vad man ska ha på sig på fredagskvällen. 

Ögonblick av lycka kan vara att umgås med trevliga människor. 

Ögonblick av lycka kan vara att få ett sms från sin bror om att en present väntar. 

Ögonblick av lycka är att känna den underbara lukten av persika när man är ute och går.

Ögonblick av lycka är att bära en virkad poncho som ens mamma har gjort. Många timmars arbete. Ett hantverk. I olika blå toner som passar till ens ögon. 

Ögonblick av lycka är att prata om tro och religion med en kompis.

Ögonblick av lycka är en plansch på Janis Joplin på en pub på Andra Långgatan i Göteborg. 

Ögonblick av lycka är att göra mål i innebandy, och att andra i ens lag gör mål. "Hajom till Adrian, som gör mål!" Att känna att man spelar tillsammans för att det är roligt. "Bra, Elin!" Ögonblick av lycka är att göra två mål. High-five!

Ögonblick av lycka är vackra flätor.

Ögonblick av lycka är att känna att man duger. Att man duger som man ser ut. Att det räcker att vara en själv. Det räcker att vara Elin.

Ögonblick av lycka är en mjuk vit katt som vill att man kliar henne på hakan, som spinner, som ler. Jo, en katt kan le. 

Ögonblick av lycka är att tänka på ens vänner, gamla som nya. Vänner att skratta med, att diskutera med, att vara med. Att dricka kaffe med, att äta godis med, att titta på film med. 

Ögonblick av lycka är att lyssna på "Release me" med Oh Laura. 

Ögonblick av lycka är att känna att man inspirerar, att man är någon att vara stolt över. Ögonblick av lycka är att känna att man är stark. Ögonblick av lycka är varma ord på Facebook.

Ögonblick av lycka är att skissa krumelurer, och att tänka på hur man kan kombinera dessa krumelurer med akvarellmålning. 
 
Ögonblick av lycka är leende glittrande ögon.

Jag tror att mina ögon glittrar tillbaka. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar